A robot-tutor

blog:
v, 3 jan 2010 10:00:00 +0100

A robot-tutor

Az e-tanítás a tudás-átadás egyik legdemokratikusabb formája, de ennek van egy hátulütője is - az e-tanulónak joga van a folyamatos konzultációhoz, az e-tutornak viszont joga van a törvényes munkaidőhöz. Különösen éles ez az ellentét akkor, ha az e-tanuló és az e-tutor eltérő időzónában van - márpedig egy internetes távoktatási kurzusnál ez gyakran előfordul.

Ennek az ellentmondásnak a feloldásában segíthetnek a mesterséges intelligenciával rendelkező robot-tutorok. Egy megfelelően "felkészített" robot-asszisztens a nap 24 órájában tud válaszolni az e-tanulók kérdéseire.

Az újzélandi ROBOT-HOSTING cég műszaki igazgatója, Shahin Maghsoudi , több egyetem és más oktatási intézmény részére fejlesztett ki intelligens robot-tutort.
Többek között a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem
"Haditechnikai kutatás-fejlesztés" című tantárgya multimédiás tananyagának egy angol nyelvű előadásához is kölcsönzött egyet, akit betanítottunk az előadás fő kérdéseire, és azóta Nela éjjel-nappal válaszol a kiválasztott kérdésekre. Ehhez mindössze néhány kisegítő szoftvert kell letölteni és telepíteni.

Egy magyar robot-tutor Euréka , az EU-val kapcsolatos kérdésekre tud válaszolni.

Powered by Drupal - Design by artinet