A távoktatás

blog:
v, 3 jan 2010 10:00:00 +0100

A távoktatás


A távoktatásban résztvevő hallgatók saját maguk szervezhetik meg tanulásukat, és az Interneten keresztül tarthatják a kapcsolatot a vezető tanárral - a tantárgy tutorával.
Lehet a távoktatásnak olyan formája is, amelynél a személyes találkozók - kontakt órák - is szerepet kaphatnak, például portálunk tervezett kurzusai.

A tantárgy és a tananyagot tartalmazó CD, valamint az Útmutató felvétele után, az abban előírt e-mail formában bejelentkeznek a vezető tanárnál.

Például a bejelentkező e-mail tartalmazza a jelentkező:
- személyes adatait;
- elérhetőségét;
- a bejelentkezéshez tervezett felhasználói nevét és jelszavát;
- a multimédiás tananyag alkalmazásához rendelkezésére álló hardver és szoftver feltételeit;
- a multimédiás tananyag elsajátításához meglévő ismeretei szintjét;
- egyéb adatokat (amiről a vezető tanárt tájékoztatni akarja).

A jelentkezés elfogadásáról, és az oktatási intézmény informatikai rendszerébe való bejelentkezéshez szükséges információkról a tutor e-mailben tájékoztatja a jelentkezőt, aki egyéni terve szerint megkezdheti a tanulást, melynek során – a nappali és levelező hallgatókhoz hasonlóan – az Interneten keresztül igénybe veheti a távoktatási rendszer szolgáltatásait.
Egy témakör (fejezet, esettanulmány) befejezése után a hallgató önellenőrzést végezhet a lexikális ismeretei felmérésére, majd elkészíti a képzési szintjének megfelelő feladatot, és e-mailben elküldi a tutornak, aki a feladatok elbírálása után e-mailben tájékoztatja az értékelésről.
Az összes előírt feladat pozitív elbírálása után a tutor szintén e-mailben engedélyezi a hallgató vizsgára jelentkezését.
A vizsgaengedély birtokában a hallgató elkészíti a képzési szintjének megfelelő zárófeladatot és elküldi a tutor címére úgy, hogy a kiválasztott vizsgaidőpont előtt legalább egy héttel beérkezzen.
A zárófeladat értékelése a vizsga alkalmával történik.

Powered by Drupal - Design by artinet